Több mint negyven jelölt a megyében

Eddig a legkevesebb jelölt Nyíregyháza 2-es számú választókerületében regisztráltak, míg a legtöbbet kisvárdai és mátészalkai választókerületben van.

Március 17-éi adhatják le jelölőszelvényeiket az országgyűlési képviselőjeltek és eddig állíthatnak listát is a pártok. A helyi Választási Iroda Információi szerint eddig nyilvántartásba került az SZDSZ területi listája, míg a Kereszténydemokratapárt és az MSZP listája a választási bizottság döntésére vár. Azt is megtudtuk, hogy az országgyűlési választásokon azok a szervezetek indulhatnak, amelyek megfelelnek a pártok működéséről és gazdálkodásáról szóló törvény előírásainak.

Az egyéni választókerület jelöltjeinek túlnyomó többségét pártok indítják, illetve támogatják. Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében eddig több mint negyven  képviselőjelölt adta le jelöléshez szükséges mennyiségű ajánlószelvényét közülük 39-et nyilvántartásba is vettek. A többi jelölt esetében dönt majd a hamarosan ülésező válaszátási bizottság a jelöltség tényéről. Csupán érdekesség, hogy eddig a legkevesebb jelölt Nyíregyháza 2-es számú választókerületében regisztráltak, míg a legtöbb induló eddig kisvárdai és mátészalkai választókerületben van.

Juhász Barnabástól a Területi Választási Bizottság elnökétől megtudtuk, hogy ma üléseznek, ahol két jelölőszervezet nyilvántartásba vételéről döntenek és egy fellebbezés is kerül a testület elé, melynek eredményéről a döntést követően tájékoztatják lapunkat.

– Sipos Marianna –
hirdetés