Több napirend a TVB előtt

Amilyen nyugalmasan telt a kampányidőszak, ami a jogsértések bejelentését illeti, olyan zsúfolt volt a Területi Választási Bizottság október elsejei napja

Juhász Barnabástól a bizottság elnökétől megtudtuk, hogy három fellebbezést is kellett tárgyalniuk, de még úgy tűnik továbbiak is várhatóak az eredmények tükrében. A vasárnap tárgyalt eseményekről elmondta, hogy mindhárom esetnél megváltoztatták a helyi bizottságok döntését.

Két esetben olyan beadványt tárgyaltak meg, mely olyan szórólapok miatt történt, melyek félrevezették az állampolgárokat. Tájékoztatónak tüntették fel a kampány célt szolgáló kiadványokat, ezzel pedig rontották a többi jelölt esélyeit.

Egy érdekes esettel is találkoztak, melynek vizsgálata során kiderült, hogy a beadványt benyújtó nem volt jól tájékozott, így megváltoztatták a helyi döntést. Ezúttal egy független jelölt kampányolt úgy hogy KDNP támogatottságot tüntetett fel szórólapjain. A beadvány benyújtói szerint ez nem valós és félrevezető. Azonban a vádolt polgármester iratokkal igazolta az említett párt támogatását, így módosította a helyi döntést a TVB.

Juhász Barnabás arról is szólt, hogy az elkövetkezendő napokban többször is ülésezik majd a testület melynek napirendjeiről beszámolunk.
hirdetés