Több szabadtéri tűzeset is volt pénteken – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Illusztráció
Illusztráció
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2016. július 8-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Több szabadtéri tűzesethez is riasztották pénteken napközben a tűzoltókat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.
A délelőtti órákban Tímáron, a Szabadság úton, tíz négyzetméteren gyulladt meg a száraz aljnövényzet, valamint egy fa törzse is izzott.A rakamazi önkéntes tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével akadályozták meg a lángok továbbterjedését.

Tiszarádon, a Széchényi utca egyik lakóházának kertjéhez tartozó területen, egy hektáron a száraz fű gyulladt meg. Az ibrányi önkormányzati és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók több vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat.

Harminc négyzetméteren a kommunális hulladék kapott lángra péntek délután Tiszadobon, az iskola utca egyik lakóházának udvarán. A tiszavasvári önkormányzati tűzoltók fékezték meg a lángokat.
Húsz hektár területen a learatott gabonatarló gyulladt ki péntek délután Nyírtelek külterületén, Paszabcsúcson, ahol a lángok egy további százhektáros területen lévő gabonatáblát és lakóházakat is veszélyeztetett. A nyíregyházi és a hajdúnánási hivatásos tűzoltók több vízsugárral, kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat, az oltást egy munkagép is segítette, az érintett területet körbeszántotta. A tűzoltást a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányította. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Műszaki mentések is adtak feladatot pénteken

Négy személygépkocsi ütközött össze péntek délelőtt Nyírtelken, a Tokaji úton. A balesetben egy kismama is érintett volt, őt megfigyelésre kórházba szállították. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították, a baleseti vizsgálat idején a helyszínt biztosították.
Egy négyemeletes társasház második emeleti erkélyéről egy betondarab letört és a járda fölött lógott péntek délben Nyíregyházán, az Arany János utcában. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétra és kéziszerszámok segítségével távolították el a sérült épületdarabot. Személyi sérülés nem történt.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés