Több száz raklap kapott lángra – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Akt.:
Több száz raklap kapott lángra – Megyei katasztrófavédelmi hírek
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legfrissebb katasztrófavédelmi eseményeiből.

Kétszáz darab raklap égett csütörtök délután Tyukodon, a konzervgyár területén, valamint egy épületben berendezési tárgyak kaptak lángra. A helyi önkéntes tűzoltók egy kétszáz literes gázolaj tartályt és egy gázüzemű targoncát is kihoztak a zárt részből. A mátészalkai hivatásos- és a tyukodi önkéntes tűzoltók több vízsugárral fékezték meg a lángokat, az oltást egy munkagép is segítette. Személyi sérülés nem történt.

Kisebb károkat okozott az időjárás csütörtök délután Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Egy nagyméretű diófa egy melléképületet veszélyeztetett csütörtök délután Balkány külterületén, Cibakpusztán. A szakolyi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrész segítségével szüntették meg a veszélyhelyzetet.

Egy lakóház kéményébe villám csapott csütörtök délután Benk belterületén, a Szabadság utcában. A záhonyi hivatásos tűzoltók a kéményt visszabontották, a ház lakható maradt. Személyi sérülés nem történt.

A 36-os számú főútra egy nagyméretű ág szakadt csütörtök este Rakamaznál. A forgalmi akadályt a nyíregyházi hivatásos tűzoltók szüntették meg.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés