Több tízezren vettek részt a Hamász melletti tüntetésen

Több tízezer palesztin gyűlt össze pénteken Gázában, hogy támogatásáról biztosítsa a Hamász vezette kormányt. Palesztiniában az utóbbi napokban több összecsapás is volt a két rivális párt, a Hamász és a Fatah fegyveresei között.

A Gáza város stadionjában tartott rendezvényen felszólalt a gyengének és sápadtnak tűnő palesztin miniszterelnök is. Iszmail Hanija kijelentette, hogy a palesztin kormány soha nem fogja elismerni Izraelt, de hajlandó hosszú távú tűzszünetet kötni a zsidó állammal, ha Tel-Aviv visszavonul az 1967-ben elfoglalt palesztin területekről.

A 43 három éves kormányfőnek rosszulléte miatt félbe kellett szakítania a beszédét: a testőrei segítették le a pódiumról, ahova pár perccel később tért vissza. A rosszullétre magyarázat lehet, hogy most tart a Ramadán, ami alatt napközben nem ehetnek és ihatnak a muszlim hívők.

A palesztin kormány gyakorlatilag fizetésképtelen, miután a nyugati országok a Hamász kormányalakítása után felfüggesztették a Palesztin Hatóságnak járó segélyek kifizetését. A közigazgatásban dolgozó emberek már hat hónapja nem kapnak fizetést.További hírek a Nagyvilág kategóriából

Sporthírek


hirdetés