Több ügyben döntött a bíróság a kisvárdai beruházás kapcsán

Épül a csúszda a kisvárdai várfürdőben
Épül a csúszda a kisvárdai várfürdőben - © Illusztráció: Pusztai Sándor
Kisvárda – A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal és a kisvárdai önkormányzat ellen 2017 elején több pert is indítottak magánszemélyek a Nyíregyházi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság előtt, melyekben kisajátítási ügyben hozott közigazgatási határozat bírósági felülvizsgálatát kérték.

Azt sérelmezték, hogy az önkormányzat a Várfürdő és környéke teljes rekonstrukciója, fejlesztése érdekében kisajátítási eljárást indított a kormányhivatalnál, amely azért, hogy a beruházás megvalósuljon, határozatban rendelte el a magánszemélyek ingatlanai egy részének kisajátítását. A tulajdonosok külön-külön pert indítottak, és megtámadták a határozatot, többek között arra hivatkozva, hogy a kisajátított ingatlanok értékét alacsony összegben határozták meg. A megindított, kisvárdai érintettségű perek közül öt már jogerősen befejeződött, kilenc ügy van még folyamatban a Nyíregyházi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon.

A befejezett ügyekben a bíróság elutasította a magánszemélyek keresetét, megállapítva, hogy a kisajátított ingatlanok értékét az eljárás során a perbeli igazságügyi szakértő véleménye alapján megfelelően határozták meg. A folyamatban lévő ügyek többségében a felek közös kérelmére az eljárás szünetelését állapította meg a bíróság, így az ügyekben ez idő alatt nem történhetett intézkedés – tájékoztatta lapunkat Sterné dr. Deák Andrea sajtószóvivő.
hirdetés