Többet tesznek, mint amennyi kötelező

Akt.:
Többet tesznek, mint amennyi kötelező
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A megfelelő színvonalú közszolgáltatás egyik fokmérője, hogy mindenkinek egyforma hozzáférést biztosítson, és büszkén mondhatom, hogy a megyében működő kormányablakok legnagyobb része akadálymentesített – mondta Román István megyei kormánymegbízott pénteken a megyeházán.

– Amikor fogyatékkal élők keresik fel a hivatalokat, az ügyintézés során előfordulnak speciális helyzetek, amelyek kezelése a kollégáimtól a megszokottól eltérő megoldásokat követel. Arra törekszünk, hogy az ennek érdekében végzett szakmai munka feltételei biztosítottak legyenek, és hogy ez a fajta odafigyelés a jövőben még sokrétűbb legyen – ezt a célt szolgálja a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft.-vel kötendő együttműködési megállapodás – mondta a kormánymegbízott a dokumentumok aláírása előtt.

– A társaság a minisztérium háttérintézménye, amelynek az a feladata, hogy segítse a helyi kezdeményezéseket – mondta el az ügyvezető, dr. Tóth Tibor, és hozzátette: a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal jó példával jár elől, hiszen a fogyatékkal élők segítése terén jóval többet tesznek, mint amennyi kötelező: az itt dolgozók szívügye a segíteni akarás. – Az együttműködési megállapodásnak köszönhetően a kormányablakokban és hivatalokban dolgozók segítséget kapnak ahhoz, hogy a speciális feladatokat megoldják, így a fogyatékkal élők még könnyebben intézhetik majd az ügyeiket – mondta.
hirdetés