Többletpontos kismamák és apukák

Gyöngyös – A gyöngyösi Károly Róbert Főiskolára a kismamák és az apukák magukkal hozhatják a csöppségeket – a felsőoktatási felvételi eljárás során 8 többletpont illeti meg őket.

A 2007. évi felvételi eljárás során 8 többletpontra jogosult az a jelentkező, aki a jelentkezési határidő és a felvételi döntés közötti időszakban gyermeke gondozása céljából fizetés nélküli szabadságon lévő, terhességi-gyermekágyi segélyben (tgyás), gyermekgondozási segélyben (gyes), gyermeknevelési támogatásban (gyet) vagy gyermekgondozási díjban (gyed) részesül.

A Károly Róbert Főiskola hallgatóinak nem kell a csöppségük nélkül utazniuk. Amíg az apukák vagy anyukák vizsgáznak, vagy az órákon vesznek részt, kísérőjük nyugodt körülmények között foglalkozhat a kisbabával. Az intézményben kialakított baba-mama szobában pelenkázó asztal, kiságy, mikrohullámú sütő és gyermekjáték várja az oda betérőket. A főiskola igényes parkjában pedig levegőzni is lehet.

A többletpontra jogosult jelentkezőknek a munkáltató által kiadott igazolást, illetve a támogatásra való jogosultságot elbíráló és az azt folyósító szerv igazolását kell csatolniuk a jelentkezési laphoz.
hirdetés