Többmilliós támogatást kapott az ARAK sportprogramok megrendezésére

Székesfehérvár – Összesen 4,5 millió forint támogatást ad az E.ON Hungária Zrt. az Alba Regia Atlétikai Klub (ARAK) által Székesfehérváron megrendezendő sportprogramokra.

A támogatói szerződés szerdai ünnepélyes aláírásakor Hirt Károly az ARAK elnöke kiemelte: a nagyvállalat két kiemelkedő városi rendezvényük megszervezését segíti idén. Az egyik az Atlétikai Kiválasztó, Tehetségkutató Iskolai Verseny (AKTIV), amelyen a város iskolái vesznek részt évről évre, míg a másik a Tiszta Egészséges Székesfehérvárért (TESZ) futóverseny, amely elsősorban az egészséges életmódra, a környezettudatosságra és a rekreáció fontosságára hívja fel a városlakók figyelmét.

A klubvezető az MTI kérdésére elmondta, hogy a támogatás az egyesület idei költségvetésének közel tíz százalékát teszi ki. Hozzátette: az ARAK színeiben a tavalyi év végén 377 igazolt felnőtt és utánpótláskorú atléta versenyzett.

Tóth Béla az E.ON Ügyfélszolgálati Kft. ügyvezető igazgatója örömének adott hangot, hogy a szakmai tevékenységükön túlmutatóan is jelen lehetnek egy-egy település életében, támogatásukkal pedig a gyerekek és a felnőtt lakosság egészségéért is tehetnek.

Cser-Palkovics András polgármester szerint komoly támogatásról van szó, amelyet az ARAK példamutató utánpótlás nevelésével kiérdemelt. Hozzátette: a klub nem csak a profi sportra koncentrál, mert rendezvényeivel a diák-, a szabadidős- és az amatőr sportban is kiemelt helyet tölt be.

Idén az AKTIV program városi döntője április 16-án lesz a Köfém Sportcsarnokban, a városi futóversenyt pedig június 5-én tartják.

– MTI –

Címkék: ,hirdetés