Többször is megütötte a dinnyecsőszt

Nyíregyháza – Bár az alábbi eset a tavalyi szezonban történt, most is aktuális.

Nagycserkeszen sokan termelnek dinnyét, és természetes, hogy a dinnyeföldeket őriztetik a gazdák. Az egyik dinnyecsősz tavaly szeptember 1-jén arra lett figyelmes, hogy a területen, amit őrzött, megjelent két férfi, és elkezdték leszedni a dinnyéket. A csősz elzavarta őket, de a rendőrséget nem értesítette. Kis idő elteltével az egyik tolvaj visszament, a dinnyecsőszt felelősségre vonta, sőt többször megütötte és bele is rúgott.

A csősz védekezésül felkapott egy karót, és kétszer fejen vágta a tolvajt, aki véresen hazament, az édesanyja pedig értesítette a mentőket. A dinnyetolvaj életveszélyes sérüléseket szenvedett a koponyáján, amelyek 4-5 hónap alatt gyógyultak meg. A csősz sérülései ugyan 8 nap alatt meggyógyultak, de az ügyészség szerint egyértelmű, hogy a támadójának a szándéka 8 napon túli sérülés okozására irányult.

Az ügyészség a dinnyecsősszel szemben megszüntette a nyomozást, mert az ügyész úgy látta, hogy jogos védelmi helyzetben volt a támadójával szemben. A dinnyetolvaj jogtalanul támadt a csőszre, aki erre semmilyen okot nem adott. Az pedig, hogy egy karóval kétszer megütötte a támadóját, a jogos védelem határain belül maradt. Az ügyészség határozata ellen senki nem jelentett be panaszt. A dinnyetolvaj ellen az ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat, amiért a törvény szerint három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. Az ügyben a Nyíregyházi Járásbíróság fog ítéletet hozni – tájékoztatta lapunkat dr. Szilágyi László sajtószóvivő.

KM
hirdetés