Többször is riasztották a tűzoltókat Újfehértón – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2017. december 12-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Rakomány nélküli nyerges vontató hajtott árokba kedden reggel a Mándok és Mezőladány közötti úton. Személyi sérülés nem történt. A záhonyi hivatásos tűzoltók vonultak a műszaki mentéshez, akik a szerelvényt áramtalanították, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak.

Közvilágítási lámpaoszlopnak ütközött egy személygépkocsi kedden reggel a 36-os számú főúton, a 25-ös kilométernél, Tiszavasvári határában. A város önkormányzati tűzoltói a baleseti vizsgálat idején a helyszínt biztosították, valamint a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak. Személyi sérülés nem történt.

Villanyvezetékre hasadt egy fenyő ága kedden reggel Újfehértón, a Hunyadi utcában. A város önkormányzati tűzoltói biztosították a helyszínt az áramszolgáltató munkatársainak a kiérkezéséig, majd kihúzós létra és motoros láncfűrész segítségével szüntették meg a kialakult helyzetet. Személyi sérülés nem történt.

Kidőlt egy vályogház egyik fala kedden reggel Aranyosapátiban, a József Attila utcában. A vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók az épületet átvizsgálták, a közműveket kizárták, valamint értesítették a szolgáltatókat és az önkormányzatot. A ház lakhatatlanná vált, az ott élő elhelyezéséről gondoskodtak. Személyi sérülés nem történt.

Meglazult egy kéményfedésen lévő vaspánt kedden délelőtt Újfehértón, a Szent István úton lévő egyik lakóháznál, amely veszélyt jelentett az arra közlekedőkre. A város önkormányzati tűzoltói a meglazult elemet kihúzós létra és mentőkötél segítségével eltávolította.

A Kossuth utcában egy családi ház falán a meglazult három méteres reklámtábla okozott forgalmi akadályt, míg a Váci Mihály utcában egy nagyméretű fenyőfa dőlt meg egy lakóház felé.

A település Vasvári Pál utcájában pedig egy lakatlan ház tűzfala az utca felé dőlt meg, a veszélyes épületelemeket a város tűzoltói távolították el, értesítették az önkormányzatot és a tulajdonost is. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Családi ház kéményében a lerakódott égéstermék gyulladt be kedden délelőtt Bátorligeten, a Petőfi utcában. A nyírbátori hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével távolították el az izzó, parázsló részeket. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Negyed hektáros területen gyulladt meg a száraz aljnövényzet és a nádas kedden délután Kótaj határában. A tüzet a nyíregyházi hivatásos tűzoltók kéziszerszámok és puttonyfecskendő segítségével oltották el. Személyi sérülés nem történt.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés