Többszörös szabályszegéssel szerzett előnyt az ámokfutó

Akt.:
Többszörös szabályszegéssel szerzett előnyt az ámokfutó
Többszörös szabályszegéssel szerzett előnyt az ámokfutó
Nyíregyháza – Vasárnapi száguldozásakor csak többszörös szabályszegéssel tudott a rendőrök előtt haladni a teherjármű német állampolgárságú vezetője.  A körülményekről kérdeztük Fehérvári Marietta r. századost.

Fehérvári Marietta elmondta: – A bejelentést követően a Nyíregyházi Rendőrkapitányság több járművel kezdte követni a menekülő férfit. (Itt érdemes megjegyezni, hogy a kórházból, a sorompó letörése után elszáguldó járműről csak a rendszámot tudták, és a távozási irányt megadni.)

Több piros lámpajelzésen áthajtva érintőlegesen tehergépkocsival és személygépkocsival is ütközött. A balesetek során személyi sérülés nem történt. Ezt követően a járművezető lekapcsolt világítással haladt Újfehértó és Téglás között a 4-es főúton, majd a szemközti sávba áthajtva ütközött egy személygépkocsival.

A feltételezett elkövető kihallgatására még nem kerülhetett sor, sérüléseit kezelik, később viszont kihallgatják kollégáim. Jelenleg közúti veszélyeztetés, jármű önkényes elvétele, valamint más közlekedési bűncselekmények körülményeit a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti osztálya vizsgálja.

– A kórház területén több térfigyelő kamera működött vasárnap délelőtt, ezek adatait a későbbi vizsgálat során szinte bizonyosan összevetik a városban működő térfigyelő kamerák adataival, valamint a felvett tanúvallomásokkal. Ezekre azért lehet szükség, hogy a lehető legpontosabban sikerüljön rekonstruálni a jármű mozgását.

Volt olyan autós, aki szerkesztőségünket telefonon kereste meg, hogy elmondja, szinte halálfélelme volt, amikor vele szemben haladt nagy sebességgel a teherkocsi. Annak a kisbusznak a sofőrje is megerősítette ezt, amellyel a 4-es főúton az M3-as autópálya közelében ütközött a kisbusz.

A sofőr elmondta, hogy csak úgy hirtelen bukkant fel a világítás nélkül haladó kisbusz, épp, hogy oldalra tudta kapni a kormányt, mert a baloldalban haladt, és ezért rongálta meg a kisbusz jobb oldalát, ugyanis a szalagkorláthoz ütődve nyert megint egy kis előnyt a mögötte haladó rendőrségi autókkal szemben.


Kapcsolódó cikkek:

 hirdetés