Hajdú-Bihar

2013.03.22. 10:33

Mérsékelte a másodfokú figyelmeztetéseket a meteorológiai szolgálat

Budapest, 2013. március 22., péntek (MTI) - Mindenhol elsőfokúra mérsékelte korábban kiadott másodfokú figyelmeztetéseit az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken kora reggel.

Budapest, 2013. március 22., péntek (MTI) - Mindenhol elsőfokúra mérsékelte korábban kiadott másodfokú figyelmeztetéseit az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken kora reggel.

Korábban péntekre Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére másodfokú figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat. Most ezt mind a viharos szélre, mind a hófúvásra vonatkozóan elsőfokúra mérsékelték. Így már valamennyi érintett területeken csak citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetések, illetve riasztások vannak érvényben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken kora reggel az MTI-hez eljuttatott figyelmeztető előrejelzésében azt írta: északkeleten és az ország középső sávjában a sokfelé viharos (60-85 kilométer/órás) széllökésekkel kísért északi szél estére lassanként mérséklődik.

A Dunától keletre fekvő tájakon a déli órákig folytatódik a váltakozó intenzitású havazás, amelynek során legfeljebb 6 centiméternyi friss hó hullhat. Emiatt kora délutánig helyenként hófúvásra is számítani kell - tették hozzá.

A meteorológiai szolgálat egész napra szóló figyelmeztetése szerint a viharos szél miatt jelenleg tizenhárom megyében - Borsod-Abaúj-Zemplénen és Szabolcs-Szatmár-Beregen kívül Hajdú-Bihar, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém, Fejér, Zala, Somogy, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun és Pest megyében, valamint Budapesten van érvényben elsőfokú figyelmeztetés.

Emellett Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Csongrád, Bács-Kiskun és Pest megyében, továbbá a főváros területén várható hófúvás miatt is elsőfokú a figyelmeztetés.

- MTI -  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!