Tökölés a Nyíregyházi Állatparkban

Akt.:
Tökölés a Nyíregyházi Állatparkban
Nyíregyháza – Különös látványban részesültek a Nyíregyházi Állatparkba látogatók a napokban, hiszen tökökkel játszadozó jegesmedvéket, kis pandákat, rénszarvasokat és ázsiai elefántokat tekinthettek meg a verőfényes napsütésben. A Nyíregyházi Állatpark lakói ugyanis jellegzetes halloween-kelléket, töklámpást kaptak gondozóiktól, melynek belsejében az állatok kedvenc csemegéi lapultak.


Ezek a tökből faragott tárgyak rendszerint egy mécsest vagy lámpást rejtenek, a halloween-tök állatkerti változata azonban tengeri halakkal, gyümölcsökkel, magvakkal és zöldségekkel volt megtöltve.

Mivel az állatkerti állatoknak sok a felesleges szabadidejük, a gondozók elfoglaltságot biztosítanak számukra, hiszen világszerte egyre erőteljesebb törekvés, hogy az állatkerti állatok ne unatkozzanak, hanem aktívan töltsék el mindennapjaikat, ráadásul ez a látványosság a látogatóknak sem utolsó.

Aki lemaradt az eseményről, ne szomorkodjon, hiszen november 1-jén és november 3-án 9.30-tól hasonló élményben lehet része: csütörtökön a nagymacskák, szombaton pedig a Viktória-ház főemlősei fognak „tökölni”.

Köszönet illeti a Hotel Pangea gyerme vendégeinek a segítséget, hiszen ők faragták ki az állatoknak szánt finomságot.

– Nyíregyházi Állatpark –
hirdetés