Tollaslabda-vb – Krausz Gergely a 32 közé jutott

Budapest/Glasgow – Krausz Gergely a legjobb 32 közé jutott a glasgow-i tollaslabda-világbajnokságon.

A pécsi Multi Alarm SE 21 éves játékosa – az első magyar férfi tollaslabdázó, aki kvalifikáció alapján kijutott világbajnokságra – a hétfői nyitófordulós összecsapáson az osztrák Vilson Vattanirappellel találkozott, akit tavaly novemberben két játszmában legyőzött.

A szoros kezdés után az első szett közepére hatpontos hátrányba került Krausz (9-15), s bár 17-17-nél beérte ellenfelét, végül elvesztette a szettet.
A második játszmát az első végében mutatotthoz hasonló összpontosítással kezdte, így a technikai szünetre 11-7-es előnyt dolgozott ki, amelyet tovább növelve magabiztosan egyenlített.

A harmadik szettben végig dominált a magyar tollaslabdázó, s magabiztos játékkal harcolta ki a továbbjutást.

“Úgy vágtam neki a mérkőzésnek, hogy tudtam, ha hozom a jó játékomat, nyernem kell” – értékelt az MTI kérdésére Krausz. Hozzátette, bizonytalanul kezdte a találkozót, de egy jó taktikai váltásnak köszönhetően sikerült összeszednie magát és fordítania.

Alan McIlvain szövetségi kapitány úgy fogalmazott, mindkét játékos idegesen kezdett, ám a második szettől Krausz szélesebben tudta használni a pályát, hátul tartotta ellenfelét, és ez kifizetődött.

Krausz ellenfele a második fordulóban az első kiemelt dél-koreai Szon Van Ho lesz, aki két szettben búcsúztatta a finn bajnok Kalle Koljonent.

Eredmény (a nemzetközi szövetség honlapja szerint):

férfi egyes, 1. forduló (a 32 közé jutásért):

Krausz Gergely-Vilson Vattanirappel (osztrák) 2-1 (-18, 11, 7)

– MTI –
hirdetés