Tollaslabda-vb – Krausz Gergely az osztrák bajnok ellen kezd

Budapest – Az egyetlen magyar induló, Krausz Gergely az osztrák bajnok ellen kezdi meg szereplését a hétfőn rajtoló glasgow-i tollaslabda-világbajnokságon.

A pécsi Multi Alarm SE 21 éves játékosa az első magyar férfi tollaslabdázó, aki kvalifikáció alapján kijutott A vb-re. Glasgowban a 32 közé kerülésért a három esztendővel idősebb Vilson Vattanirappellel csap össze.

Csorba József, a hazai szövetség (MTLSZ) elnöke az MTI-nek azt mondta, a magyar játékos tekinthető esélyesebbnek a mérkőzésen, amely hétfőn este, közép-európai idő szerint 18 óra után kezdődik. A két tollaslabdázó eddig egyszer találkozott egymással, tavaly novemberben Krausz – aki 123. a világranglistán – két szettben legyőzte a 14 hellyel hátrébb rangsorolt riválisát.

Siker esetén a 32 között az első kiemelt dél-koreai Szon Van Ho és a finn bajnok, a világranglistán 72. Kalle Koljonen párharcának győztesével – nagy valószínűséggel előbbivel – találkozik Krausz. A második körben a mutatott játék és küzdőszellem tekintetében tisztes helytállásra számítana az MTLSZ első embere.

Csorba József úgy fogalmazott, a világbajnokság fontos közbenső állomás Krausz számára a 2020-as, tokiói olimpia kvótaszerzése felé, amely abszolút prioritást élvez.

A tavaly nyári olimpián egyedüli magyar tollaslabdázóként szerepelt Sárosi Laura nem jutott ki a skóciai vb-re, mert nem gyűjtött elegendő ranglistapontot.

– MTI –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés