Töltényeket csempészett be az országba

Edelény, Nyíregyháza – A hatóságnál beszerezhetőek a szükséges engedélyek.

Bár Borsod megyében történt meg az eset, tanulságos lehet más vadászok számára is: Fontos tudni ugyanis, hogy bűncselekménynek számít, ha engedély nélkül hoznak be külföldről lőszert, illetve fegyvert.

Éppen ezért eljárás indult a napokban egy edelényi vadásszal szemben, aki a megfelelő igazoló okmányok nélkül hozott be Szlovákiából lőszereket.
Lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya ellene. A Szlovákiából érkezett gyanúsítottat és autóját pár napja az esti órákban ellenőrizték a rendőrök a tornanádaskai átkelőhelyen.

A férfinál több száz lőszert találtak, amelyek behozatalához nem rendelkezett a szükséges hatósági engedélyekkel, így cselekményével bűncselekményt követett el.

A borsodi rendőr-főkapitányság az esettel kapcsolatban felhívja mindenki figyelmét arra, hogy a külföldi lőszer- és fegyvervásárlásokhoz, azok behozatalához a megfelelő feltételek esetén a hatóságnál beszerezhetőek a szükséges engedélyek, dokumentumok.

KM
hirdetés