Tom Cruise szakít a szcientológiával?

Tom Cruise szakít a szcientológiával?
Következik az év sztárhíre: A Misssion Impossible filmek sztárja, Katie Holmes exférje lehet, hogy szakít az egyházzal.

Kezdjük azzal, hogy mi is pontosan a szcientológia. Sokszor hallottunk már róla Tom Cruise neve kapcsán, de ritkán fogalmazzák meg világosan, hogy miről is van szó. A szcientológia az L. Ron Hubbard író által kidolgozott elképzelések és hitek rendszere. Az 1952-ben életmódjavító filozófiaként indult rendszer fokozatos átalakuláson ment keresztül hogy vallássá váljon. Az egyház tanításait és módszereit gyakran bírálják. Hisznek a földönkívüliek létezésében. A világ több országában[1], így Németországban, Franciaországban, Görögországban az elmúlt években különböző állami szintű fellépések történtek ellene. Magyarországon a 2012. december 30-án elfogadott új egyházi törvény szerint nem egyház, jelenleg vallási egyesületként működik. (via Wikipedia).

De a legjobb talán megnézni a South Park ide vonatkozó részét (bár angolul van, a képek magukért beszélnek):

Tehát őket készül otthagyni a színész. Hogy miért? Mert az egyház épp most készül a kislányát, Suri Cruise-t veszélyes kategóriába sorolni, ami azt jelenti, hogy csak nagyon korlátozottan léphetne vele kapcsolatba. Az egyháznak nem tetszik, hogy a leghíresebb húzóemberük nem az tanításaik szerint neveli lányát, ezért készek minden eszközt bevetni, hogy jobb belátásra bírják. A fegyver azonban visszafelé sülhet el.

Tom Cruise and Katie Holmes arrive for the UK premiere of Valkyrie at the Odeon Leicester Square in central London. PRESS ASSOCIATION Photo. Picture date: Wednesday January 21, 2009. See PA story SHOWBIZ Valkyrie. Photo credit should read: Zak Hussein/PA Wire

Tom már így is kihagyott rengeteg szülinapot, iskolai szereplést és más családi eseményt. Csak telefonon keresztül beszél a lányával, és mivel nagyon gyorsan cseperedik, lassan olyan, mintha egy idegennel beszélne. Ha most végre úgy dönt, hogy a saját lánya fontosabb az egyháznál, akkor egy kulcsfontosságú követővel lesznek szegényebbek a szcientológusok.

Tom-Cruise-Oprah GIF
hirdetés