Tombol a zsebszörny

Akt.:
Tombol a zsebszörny
© Illusztráció: getty images
Én kérek elnézést. Én, akinek nem érte el az ingerküszöbét a világméretű őrület, én, aki kíváncsi – és épp ezért alighanem hamar megöregszik –, én, akiben nem hagyott mély nyomot az elmúlt húsz év, mialatt elárasztotta a sártekét a videojáték. Ladányi Tóth Lajos jegyzete.


Hála Tadzsiri Szatosi fantáziájának, a japán Nintendo piacra dobta a Pokémont, melyből készítettek már animét, mangát, gyűjthető kártyát, mozifilmet. Szenzációs találmány lehet, ha milliárdnyi embert mozgatnak meg a zsebszörnyek, és néhány nap alatt tömeghisztériát vált ki. Boldognak tűnő, bizonyítani vágyó fiatalok bűvölik a telefonjaikat, izgatottan járnak-kelnek, vadásznak, de én roppant szomorú vagyok, hogy ide jutottunk.

A Pokémon Go-rajongók szemében a makacs ellenállásommal alighanem én lettem a kattant lény, de valahogy átvészelem ezt a vészterhes időszakot. Ugyanakkor döbbenten elfogadom a tényt, hogy az indulása után négy és fél órával első lett az ingyen letölthető appok toplistáján ez az újdonság. Magyarországon úgyszintén elég komolyan végigsöpör a játék. Állítólag a szerkesztőségben is rejtőzik néhány különleges Pokémon. Mi ez itt a klaviatúráááááááá…

Ladányi Tóth Lajos
hirdetés