Tombolt a vihar Szabolcsban: két lakóház kéményébe is villám csapott

Tombolt a vihar Szabolcsban: két lakóház kéményébe is villám csapott
© Illusztráció: Pixabay
Szabolcs-Szatmár-Bereg – A 41-es főúton útra borult fák akadályozták a közlekedést, Szamossályiban hárman sérültek meg egy balesetben. Megyei katasztrófavédelmi hírek.

Ledőlt egy családi ház kéménye, miután villám csapás érte péntek este Ibrányban, az Árpád utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók a veszélyes épületelemeket eltávolították, valamint a megrongálódott tetőt segítettek a tulajdonosnak lefóliázni. Hasonló esethez vonultak a nyíregyházi hivatásos és az ibrányi önkormányzati tűzoltók pénteken este Nagyhalászba, az Ibrányi utcába, ahol a füstelvezető megrepedt és labilissá vált a villámcsapást követően. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Az útról lesodródott és egy almáskertbe hajtott egy személygépkocsi péntek este Szamossályiban, a Petőfi Sándor utcában. A balesetben hárman könnyebben sérültek. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók a gépkocsit áramtalanították, a baleseti vizsgálat idején a helyszínt biztosították.

Útra borult fák akadályozták a közlekedést az esti órákban a 41-es számú főúton, a 25-ös kilométernél, ahol a baktalórántházi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész és kéziszerszámok segítségével szüntették meg a forgalmi akadályt. Hasonló eseményhez vonultak a mátészalkai hivatásos tűzoltók is, Nagydobos és Ópályi között négy kisebb darab fa akadályozta a közlekedést, míg Apagy és Levelek között egy személygépkocsi hátuljára dőlt egy fa, a baktalórántházi hivatásos tűzoltók szabadították ki a járművet a fa fogságából. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

– SZ-SZ-B. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés