Sport

2015.02.17. 11:57

Ilyen jól talán még soha...

Tiszavasvári - A két osztálynyi különbség dacára a Tiszavasvári győzni tudott a második ligás szlovák FK Moldava otthonában.

Tiszavasvári - A két osztálynyi különbség dacára a Tiszavasvári győzni tudott a második ligás szlovák FK Moldava otthonában. A magyar futball lassan, de biztosan leírta magát – most abba nem menjünk bele, hogyan és miért, mindazonáltal szomorú igazság: piros betűs ünnepnek számít egy-egy jelentősebb eredmény. Nos, a Tiszavasvári most olyat villantott, ami után elmélázhatunk azon. Talán van még remény...

A megye egyes egylet a télen immár másodszor túrázott Szlovákiában, szombaton a második vonalban szereplő Szepsi városában székelő FK Bodva Moldava vendégeként lépett pályára. Mirgai László legénysége pedig – a két osztálynyi különbség, az idegenbeli környezet dacára - 2-0-ra győzött. A szabolcsi gárda góljait Tudja Dávid és Kóka Róbert szerezte.

– Tudomásom szerint két kispesti és négy afrikai próbajátékossal álltak fel a hazaiak, érződött, hogy ebben összetételben esetükben összeszokottságról nem lehetett szó - ismerte el Mirgai László, a Tiszavasvári edzője. - Mint kiderült, három labdarúgójuk a szlovák élvonalba igazolt, tehát átalakult a keretük, ennek ellenére óriási sikernek tartom, hogy nyertünk még akkor is ha edzőmeccsről beszélünk. Olyan precízen védekeztünk, hogy az ellenfélnek helyzete is alig akadt, a kontráink pedig mindvégig veszélyesek voltak. Ilyen jól és fegyelmezetten talán még egy csapatom sem játszott! Sok magyar kijött mérkőzésre, rengeteg gratulációt kaptunk. Hozzáteszem, nagyon szívélyes vendéglátásban részesültünk, amit természetesen megpróbálunk viszonozni.

Erre alig néhány napot kell várni. Szombaton, 11 órától ugyanis következik a ,,visszavágó” – Tiszavasváriban, Jelen pillanatban úgy fest, a bajnoki főpróbára érkező FC Bodva Moldava három brazil futballistát fog tesztelni a találkozón.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!