Tömegesen vitték haza az alsó tagozatosokat a szülők, kifejezve szolidaritásukat

Tömegesen vitték haza az alsó tagozatosokat a szülők, kifejezve szolidaritásukat
© Fotók: KM
Nyíregyháza – Nem mondhatni, hogy a nyíregyházi Kazinczy tagiskolában tárt kapukkal fogadták lapunk sztrájkot szimatoló riportereit.

Az ajtót nyitó, munkásruhát viselő középkorú megbízott közölte: a tanítás zavartalansága érdekében nem engedheti be a sajtó munkatársait, és késő délutánig nem beszélhetünk senkivel.

Az Erdő sori Apáczai Csere János általános iskolában ezzel szemben pillanatokon belül a sztrájkszobának kinevezett, 2. emeleti fizika szaktanteremben találtuk magunkat, egy híján húsz sztrájkoló pedagógus gyűrűjében.

– A diákok egyharmada, mintegy 250 tanuló szerdán távol maradt az iskolától, ebédidő után pedig tömegesen vitték haza az alsó tagozatos nebulókat a szülők, kifejezve szolidaritásukat. A helyettesítéseket sikerült időben megszervezni. A nem tanító tanítók fő beszédtémája természetesen a hazai oktatási rendszer jelene és jövője volt. Valamennyien egyetértettünk abban, hogy jó ügyért állunk ki, megegyezés híján az ilyen demonstrációkat folytatni kell, s nem szabad hagynunk, hogy felaprózzák, szétforgácsolják a nemzet napszámosainak erejét – nyilatkozta Szulics Zsolt.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország április 21-i számában és a kelet.hu-n.
hirdetés