Torkos csütörtöki nagy ízutazás

Torkos Csütörtökön, azaz március 2-án több megyei étteremben is féláron fogyaszthatunk.

Egy régi néphagyományt felelevenítő rendezvénnyel, a torkos csütörtökkel indul
a Nagy Ízutazás. A sorozat része a Magyar Turizmus (MT) Rt. azon törekvésének,
mely szerint 2006-ot a gasztronómia éveként népszerűsíti belföldön. Ennek érdekében
az MT Rt. felhívást tett közzé, amihez országosan közel 500 étterem (köztük
több megyei) jelezte csatlakozását, és vállalta, hogy a nyitóesemény napján,
a Torkos Csütörtökön minden vendég végszámlájából 50 százalékos kedvezményt
ad.

Játékok és nyeremények

Torkos csütörtök
A farsangi szokásokra jellemző volt
a bőséges étkezés, a kiadós ételek fogyasztása. Húshagyó kedden éjfélkor
abbamaradtak a mulatságok, és hamvazószerdán kezdetét vette a böjt. A hamvazószerdát
követő csütörtökön egy napra felfüggesztették a böjtöt, hogy a farsangi
maradékokat elfogyasszák. Ennek a napnak zabáló, tobzódó vagy torkos csütörtök
volt a neve. Ez a nap az idén március 2-ra esik.

A kampány célja a lakosság visszacsábítása a hazai vendéglátóhelyekre, s ezt
egy játékkal is ösztönözni kívánják. A rendezvény nyitányára egy képeslap készült,
amelyre egész éven át gyűjthetik az éttermek pecsétjeit a vendégek. A minimum
hat pecséttel az MT Rt. címére visszaküldött anzixok négy időpontban sorsoláson
vesznek részt, alkalmanként 100-100 nyeremény talál majd gazdára, melyeket a
kampányhoz csatlakozott éttermek ajánlottak fel. A pecsétgyűjtő képeslapokhoz
az érdeklődők a csatlakozott éttermekben, turisztikai vásárokon, a Tourinform-hálózatban
juthatnak hozzá.

Jó ízű megye

Megyénkből 19 étterem jelentkezett a felhívásra, melyeknek a megyei önkormányzat
lehetőséget biztosít a megyei turisztikai honlapon (www.kult-tura.hu)
kínálatuk népszerűsítésére. Azoknak az éttermeknek és pincészeteknek is szeretnék
azonban felajánlani a megjelenést, akik ugyan nem jelentkeztek a felhívásra,
de olyan helyi étel specialitásokat kínálnak, amelyek felkelthetik a vendégek
érdeklődését. Ilyen módon remélhetőleg egyre több tájjellegű étel kerül fel
a megyebeli vendéglátóhelyek étlapjára az ínyencek nagy örömére. Az említett
honlapon már olvashatók a hegyaljai boros receptek.

U. M.








hirdetés