Helyi közélet

2017.01.18. 12:52

Művésztanárok koncertje

Nyíregyháza - Szorosan egymásra épül az alapfokú és a középfokú zenei oktatás.

Nyíregyháza - Szorosan egymásra épül az alapfokú és a középfokú zenei oktatás.

Vendégségbe érkezik egy koncert erejéig két művésztanár január 23-án a nyíregyházi Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskolába.

Boda Balázs és Kozma Dávid zongoraművészek a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnáziumban tanítják a középiskolás fiatalokat, de mivel szoros kapcsolat van az alapfokú oktatás és a középfokú oktatás között, a társintézményben mutatják be hangverseny keretében tudásukat, felkészültségüket az érdeklődőknek.

A koncert hétfőn 17 órakor kezdődik a Vikár Sándor Zeneiskola hangversenytermében. A műsorban többek között Rachmanyinov, Csajkovszkij, Grige művei csendülnek fel, míg Mendelssohn Capriccio brillante című szerzeményét ketten adják elő.

Boda Balázs 1976-ban született, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán szerzett zongoraművész, tanár képzettséget. Tanulmányai alatt az Országos Főiskolai Chopin Zongoraverseny III. díját nyerte el 1999-ben. A diplomájának megszerzése után további tanulmányokat folytatott Grazban.

Kozma Dávid 1992-ben született. Szintén a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán folytatta tanulmányait zongoraművész-tanár szakon. 2013-ban a Kadosa Pál Zongora Emlékversenyen III. lett, tavaly az Országos Dohnányi Ernő Kamarazene Találkozó és Versenyen kiemelt nívódíjat vehetett át.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában