Helyi közélet

2017.01.22. 13:48

Gondoskodnak az erdő-mező állatairól

Jármi - Folyamatosan tölti fel a vadetetőket a jármi Sólyom Vadásztársaság a vadászterületén.

Jármi - Folyamatosan tölti fel a vadetetőket a jármi Sólyom Vadásztársaság a vadászterületén. Bálint Péter vadászmestert és Dobai Péter hivatásos vadászt kedd reggel kísértem el egy körútra. A terménytároló közelében található bokrok mellett fácánok várták a szemes takarmányt, amit meg is kaptak. A terepjáróval a paposi határ felé haladtunk. Az akácerdőkben a fekvő őzek nem szívesen hagyták el helyüket, a mozgó csordák (rudlik) pedig az etetők közelében mozogtak. Az etetőket Dobai Péter akkor is feltöltötte, ha volt még csöves kukorica a hótól védett helyen.

Mint a szakemberek elmondták, a vadászterület ­számos pontján találnak úgynevezett vadföldeket is az őzek és a területre tévedő vaddisznók, mert minden vadásznak kötelező a vadföld létesítése. A vadetetés és szakszerű gondoskodás eredménye, hogy a bakok agancsai barkás állapotukban is reményt keltőek.

- Zsoldos Barnabás -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában