Törődés a motorosokkal (is)

Törődés a motorosokkal (is)
2006. májusában a megyei rendőr-főkapitányság forgalomellenőrző alosztálya a sebesség-kontroll, a járőrtevékenység mellett fokozottan ellenőrizte B-A-Z megye területén a kis és nagyteljesítményű motorkerékpárokat és a négykerekű járművek az ún. quadok vezetőit.

A korábbi tapasztalatok alapján igyekeztek azokra a területekre és időszakokra irányítani a szolgálatos állományt, ahol a motorosok közlekedése gyakoribb.

Az ellenőrzések során összesen 42 motorost – 24 nagyteljesítményű, 17 segédmotoros és 1 quadost ellenőriztek. 43 %-uknál alkalmaztak szankcióként feljelentést.

Ezek okai:

– rendőri karjelzés, ill. jelzés figyelmen kívül hagyása,
– passzív biztonsági eszköz (bukósisak) nélküli közlekedés,
– gyorshajtás,
– engedély nélküli vezetés,
– hatósági jelzés hiánya,
– ittas járművezetés,
– eltiltás hatálya alatti vezetés
– műszaki érvényesség lejárta.

A szabálysértések nagyobb részét a nagyteljesítményű motorkerékpárokkal követték el. Ezen motorosoknak a közúti közlekedésben való részvétele fokozott baleseti veszéllyel jár, amit egyesek fokoznak a helytelen vezetési stílusukkal, szabálysértő magatartásukkal is.

A jövőben hasonló gondosságot fordítanak a forgalomellenőrzést végző, motoros járőreink nemcsak a négy, hanem a két keréken közlekedők szabályosságának ellenőrzésére is.

Forgalomellenőrző alosztály tájékoztasa alapján: Kompoltiné Jakab Ilona
hirdetés