Törökországi Robbanás: egy magyar halott, három sérült

A legfrissebb hivatalos információk szerint egy magyar halottja és három magyar sebesültje van a vasárnapi törökországi robbanásnak – mondta el Polgár Viktor külügyi szóvivő hétfő délutáni sajtótájékoztatóján.

A detonáció magyar halálos áldozata egy 42 éves, Hajdú-Bihar megyei férfi. A három magyar sérült között van egy 15 éves kislány, akinek a nyakát érték a szilánkok: őt hétfő reggel 9 órakor megműtötték, állapota stabil, nem életveszélyes. A kislánnyal van édesanyja is, az orvosok szerint – ha nem lép fel komplikáció – legkésőbb 3 nap múlva kiengedik a kórházból.

A két magyar könnyű sérült egyike egy 27 éves, másik egy 46 éves férfi. Utóbbi neve ugyan magyar, de valószínűleg holland állampolgár. Mindkettőjüket, sérüléseik ellátása után már vasárnap kiengedték a kórházból. A debreceni férfi és a három sérült is turisatúton volt Törökországban.

Az nem kizárt, hogy több magyar sebesült is van, de erről bővebb információval még nem rendelkezik a Külügyminisztérium, mivel a konzul csak hétfőn késő délután ér a helyszínre. A szaktárca Törökországot továbbra is a biztonsági kockázatot jelentő országok közé sorolja, mert az elmúlt hónapokban többször is történtek pokolgépes merényletek az országban.

Polgár Viktor ugyanakkor elmondta azt is, hogy a vasárnapi robbanásról még nem bizonyosodott be, hogy terrortámadás volt. Az első vizsgálatok szerint egy gázpalack robbant fel a törökországi Antalya üdülőváros közelében egy étteremben, közel egy turistalátványossághoz, a manavgati vízeséshez.
hirdetés