Tóth Tamás ismételt a Kékesen

Tóth Tamás ismételt a Kékesen
A MISI SC sportolói közül ketten is felállhattak az ország ,,csúcsánál” felállított győzelmi emelvényre.

Múlt szombaton már kilencedik alkalommal rendezte meg a Kékes csúcsfutást a Budapest Sportiroda. A versenytáv 11,6 kilométer, amely önmagában is kihívás, azonban a legnagyobb próbatétel ezen a versenyen nem a táv, hanem a 671 méter szintemelkedés leküzdése. A forró nyár sem könnyítette meg a futók dolgát, a több mint 1300 fős mezőny tűző napsütésben, 28 fokban rajtolt Mátrafüredről, hogy meghódítsa az ország tetejét. A futókígyóban ezúttal is ott volt lapunk szerkesztője, Szaniszló Bálint, aki 64 perc alatt érkezett fel a csúcsra.

Nagyatádra készülve

A tavalyi címvédő Tóth Tamás hozta a papírformát és idén is ő szakíthatta át elsőként – mintegy öt perces előnnyel – a célszalagot: ,,Nagyon meleg volt, de ennek ellenére jól éreztem magam. Úgy emlékszem, hogy a rajt után körülbelül 500 méterre már vezettem a mezőnyt. Szerettem volna pályacsúcsot dönteni, ez sajnos nem sikerült.”

A másodikként érkező Varga ,,Jozsó” saját csúcsát megjavítva elégedetten nyilatkozott: ,,Elég jó viselem a meleget, de kicsit nehezen melegedtem be, kb. 4-5 kilométer után kezdett jól esni a futás. Másodszorra indulok a Kékes Csúcsfutáson, de most jobban felkészültem, mint 1999-ben, igaz a mostanit elsősorban edzőversenynek szántam, augusztus 26-án, Nagyatádon, az Ironman ob-n szeretnék indulni.”

Eredmények

Férfiak: 1. Tóth Tamás (MISI SC) 44:41, 2. Varga József (MISI SC) 49:33, 3. Avar András (TTT-HSE) 49:55, 4. Balogh Lőrinc (TVK-MALI TK) 50:21.

Nők: 1. Molnár Barbara (TFSE) 57:44, 2. Benkó Gabriella (BHSE) 58:42, 3. Varga Éva (TFSE) 61:04.
hirdetés