Tovább épül–szépül a Vár–tó és környéke Kisvárdán

Végleges helyükre kerülnek a új padok és az asztalok
Végleges helyükre kerülnek a új padok és az asztalok
Kisvárda – A Start közmunkaprogram keretében több területen is eredményes értékteremtő munkát végeznek a programban résztvevők Kisvárdán, szakemberek irányítása mellett.


Munkánk során először is a város frekventált helyeinek élhetőbbé és szebbé tételét tekintjük elsőrendű feladatainknak–mondta érdeklődésünkre Maklári Balász közszolgálati menedzser. Ilyen területnek tekintjük többek között, a város főterét, a Flórián teret, valamint a Várat és környékét.
Mindezek mellett igyekeznek felszámolni az illegális szemétlerakókat, végzik a közúthálózat karbantartását. Új járda épül a Szüret utcán, ahol egy méter széles és hatszáz méter hosszú járdaszakasz építésén dolgoznak. Nagy gondot fordítanak a mezőgazdasági utak rendbetételére valamint a belvízelvezető rendszerek karbantartására. Saját gyártású betonlapokkal látják el a meglévő árkok szegélyeit.
–A munkaprogramban résztvevők által elkészített, öt padokkal ellátott asztalokat helyezünk ki a meglévő négy mellé a Vár–tó környékén és az úgynevezett félszigeten. Mindezek mellett két bográcsozó és szalonnasütő nyer kihelyezést a területen. Ha további igény jelentkezik, akkor azok bővítését is elvégezzük. Viszont szeretnénk azt elérni, hogy ezeket, a kényelmünket és kellemes időtöltésünket szolgáló „berendezési eszközök”, a használata mellett az értékmegőrzését is sikerülne biztosítani– mondta befejezésül Maklári Balázs.
-Vincze Péter-

Címkék: , ,hirdetés