Tovább fiatalodott a csapat

Tovább fiatalodott a csapat
A távozó kulcsembereket a saját utánpótlásából pótolják a Nyíregyházi FSE-NYKS-nél, a csapat hétfőn a Hepp-kupában lép pályára, a bajnokság a hónap végén rajtol.

Az új bajnoki évre teljesen kicserélődik a Nyíregyházi FSE-NYKS két évvel ezelőtti kezdősora. Az NB I. B csoportban szereplő együttesből tavaly a másodosztály korábbi gólkirálya Farkasinszki Orsolya és Sipos Melinda távozott, most három további ember folytatja máshol a pályafutását.

Ami Farkasinszkit illeti, a center már Szolnokról is továbbállt, tanulmányait Szegeden folytatja, így két évre a legutóbb az Euroligában is szerepelt nagyobbik Tisza parti városban folytatja pályafutását.

A Szolnok így sem marad exnyíregyházi kosaras nélkül, hiszen Gáspár Zsanett lett az A csoportos csapat játékosa, az irányító szintén tanulmányaival összefonódva váltott egyesületet. Rajta kívül Fülöp Adrienn (befejezte tanulmányait a Nyíregyházi Főiskolán) és Réti Beatrix (visszatért Tiszaújvárosba) sem a nyíregyházi csapatot erősíti a jövőben. És, hogy kik pótolják a hiányzókat? Nos, a helyettesek a saját utánpótlásból kerülnek ki, méginkább előtérbe kerülnek a korosztályos kosarasok.

Fiatalabb csapattal vágnak az idénynek

– A tavalyi húzóemberek közül Tóth Kitti és Páll Vivien továbbra is a rendelkezésre áll, miként Gömze Angéla, Tatai Tímea és Tatai Teodóra is – vázolta a helyzetet Farkasinszki Gyuláné edző. – Jelen pillanatban ott tartunk, hogy a tizenkilenc éves játékosok nálunk már rutinosnak mondhatóak. Hozzáteszem, felvettük a kapcsolatot korábbi, már alacsonyabb szinten szereplő játékosainkkal, akik egyelőre még nem döntettek arról, hogy visszaállnak-e a csatasorba. Korábban volt egy működő kapcvsolatunk a Szolnokkal, amelynek keretében egy-két játékost kettős játékengedéllyel mi is foglalkoztattunk, de később úgy döntöttünk: nem azért járják végig a szamárlétrát a mi gyerekeink, hogy éppen a felnőtt bajnokságban ne jussanak szóhoz. Úgyhogy nem aggódunk, neveljük tovább a játékosokat, és az eddiginél is fiatalabb csapattal vágunk neki az idénynek.

Az NYFSE-NYKS hétfőn 17 órától a Hepp-kupa keretében játssza le idénybeli első tétmérkőzését, ezen a Misi SC lesz az ellenfél. A bajnokság a szeptember 25-i hétvégén indul, sorsolás még nincs, de az biztos, hogy az alapszakaszban a mezőny keleti és nyugati ágon küzd majd.

– Bodnár Tibor –
hirdetés