Tovább gyűrűzik az Örökös-vita

Olvasónk – lakóközössége nevében – a régi-új Örökösföldről szóló korábbi levélre reagál.

Mindezidáig nem tudtam, hogy két Örökösföld is van Nyíregyházán: egy régi és egy új. Annak idején bizonyára mindenki a mostanihoz képest kedvezőbb áron jutott lakáshoz, ingatlanhoz, nem voltak még közművek, s ilyen infrastruktúra. Ezek alapján az eltelt idő alatt és az adózók jóvoltából mindenkinek nőtt az elégedettsége, s remélem meg is maradt. Ugye, azért nem bánja, ha néha mások, akiknek jogos igényei és problémái még megoldásra várnak, hosszú viaskodás után hangot is kapnak? Amennyiben szívén viseli Örökösföld ügyeit, biztosan nem bánja, ha szépen lassan meg is oldódnak.

Önök, a „régiek” ugyanúgy hozzájárulnak adóikkal a környezet kialakításához, mint mások, mások pedig ugyanúgy, mint önök. Azok, akik odaköltöztek, az onnan elköltözöttek, és azok, akik nem is laknak Örökösföldön, mégis adójukkal segítik a fejlődést. Ezért vannak óvodák, iskolák, áruházak, parkok, autóbusz megállók. Itt is, máshol is. Érdekes, hogy kiemeli az épülő templomot, ami egyházi kezdeményezés, komoly önkormányzati segítség, adományok, Örökösföldön élők, a lakótelephez nem kötődők szorgos egyéni erőfeszítéseinek, és – milyen érdekes – többek között éppen az ön által csendre intett területen élők közül valók lelkes segítségének érdeme.

A befolyt adó azonban, ha nem folyik a közösség életterébe, akár a kérdéses helyen, akkor, ugye, a szépérzékében és igazságérzetében önt is kell, hogy zavarják a komoly hiányok, amik a lakóövezetben tapasztalhatók. Így nem baj, ha Örökösföldet egy egészként éli meg, és látja. Mi így láttuk eddig…

Egy olyan kérdést érintett, aminek nem ismeri a folyamatosan húzódó, vitákkal tarkított jogi és fene tudja milyen hátterét. Egy olyan kérdést, ahol éppen a magánemberek szorulnak háttérbe, mert egyszerűen képtelen hosszú-hosszú ideje döntésre jutni, vagy a meghozott döntés szerint cselekedni az önkormányzat. Azért nem sikerült teljes képet kapnia, mert nem jelent meg a részletes levél, amivel a nyilvánossághoz fordultunk. Szélesebb kört érintő útproblémákról is szó volt, amit biztosan naponta tapasztal, vagy legalábbis hallott róla.

Kicsit meglepődtünk, hogy a lakók levelére egy-két napon belül megszületett a válasz. Az utóbbi 5-10 évben építkezők köszönik, hogy hozzájárultak az összkép színvonalának elemzéséhez, de ha a hiányosságokról van szó, azokat vegyék természetesnek, elégedjenek meg annak a dorgálásával, akinek a környezetében már minden rendben van? Semmi vész, csak egyék meg, amit főztek, ha már egyszer voltak szívesek odaköltözni, s újat alkotni!

Reméljük, csak elszólás volt a másokra való hivatkozás. Azt hiszem, minden új helyre költözött és oda építkezett személy azon van, hogy rendben legyen a környezete. Amennyiben önnek már rendben van, segítsen abban, hogy sikeresen menjen ez másoknak is! Higgye el, akkor mindenki elégedett lesz!

Az itt lakók
hirdetés