Tovább húzódik a Legfőbb Ügyész választása

Bár eredetileg azt terevezték, hogy az Országgyűlés a jövő héten megválasztja az új Legfőbb Ügyészt, erre csak később, július elején kerül sor. Szili Katalin szerint a kérdésről a frakcióknak tovább kell egyeztetniük.

Polt Péter május 16-án köszönt le a lefőbb ügyészi posztról. Utódjául a köztársasági elnök Horányi Miklóst, a Szegedi Fellebbviteli Főügyészég vezetőjét javasolta.

Vele szemben azonban a hírek szerint a kormánypártoknak van kifogásuk.

 Egyrészt kevésnek tartják tapasztalatait, másrészt pedig azt is kifogásolják, hogy egy ideig, 2000 és 2003 között vezette a Legfőbb Ügyészség sajtóirodáját.

A Házbizottság csütörtöki ülését követően Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke a Független Hírügynökségnek elmondta: az új Legfőbb Ügyész személyéről a pártoknak még tovább kell konzultálniuk ahhoz, hogy a választás aztán sikeres legyen.

A házelnök közölte: a kormány tájékoztatta arról, hogy a közeli napokban terjeszti a parlament elé a közszolgálti jogviszonnyal kapcsolatos törvény módosítását és az oktatási jogszabályok változtatását célzó indítványt is.

Szili Katalin elmondta azt is, a KDNP a házbizottsági tanácskozáson jelezte parlamenti pártként Meszeny Lászlót delegálná az ORTT-be.

 A Fidesz egykori sajtófőnökének ORTT taggá választásztásáról néhány héten belül dönt a Ház.
hirdetés