Továbbadni az értékeket

Irodalmi és zenés összeállítást láthattak az érdeklődők
Irodalmi és zenés összeállítást láthattak az érdeklődők - © Fotó: magánarchívum
Tiszalök – Fontos a helytállás közvetítése, valamint a tradíciók továbbgondolása.

Megünnepelték a közelmúltban Tiszalökön is a magyar kultúra napját. Mint közismert, 1989 óta emlékezünk meg arról, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban január 22-én tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát.

Hagyományok őrzése

– Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket. Ennek szellemében emlékeztünk meg mi is a művelődési házban rendezett ünnepségen – tájékoztatta lapunkat Vargáné Bartha Mercédesz.

– A rendezvényt Körei László önkormányzati képviselő köszöntője nyitotta meg, aki többek között kiemelte, hogy a magyar kultúra napján önmagunk és környezetünk számára is képesnek kell lennünk a helytállás közvetítésére és az értékek, a tradíciók továbbgondolására.

Irodalmi és zenés műsor

– Szólt arról is, hogy a város szellemi és kulturális sokszínűségét a tartalmas gondolat, a jó szándék és a jövőkép szilárdsága teheti a jövőben még erősebbé.

Az ünnepségen a Tiszalöki Kossuth Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Teleki Blanka Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának tanulói és pedagógusai szórakoztatták a közönséget színvonalas előadásukkal.

A kultúra napi irodalmi és zenés összeállításban az érdeklődők hallhattak szavalatokat, prózai részleteket, énekszámokat, furulya és szintetizátor muzsikát, kamarazenét, az egyik tanárnő pedig a saját versét mondta el.

KM
hirdetés