Továbbra is a magyarok kedvelt úticélja Horvátország

Megkezdődött a nyári szünet az iskolákban, így egyre többen indulnak nyaralni. A külföldre tartók között a legnépszerűbb úticél továbbra is Horvátország, ez már megmutatkozott a szombati határforgalomba is.

A múlt hétvégéhez képest megduplázódott a forgalom Letenyén, a legnagyobb horvát-magyar határátkelőn. Szombat délig pedig már annyian lépték a határt Letenyénél, mint a múlt szombaton egész nap.

A határőrségtől kapott tájékoztatás szerint a múlt pénteki 3700-hoz képest duplájára nőtt a forgalom a Letenyén. Pénteken 7400-an lépték át a határt az átkelőn. Szombaton pedig már délben meghaladta a 7000-et az utazók száma. A múlt szombaton egész nap lépték át a határt itt ennyien.

Az utóbbi pár hét negatív hírei – leginkább a Vir-szigeti nyaralóbontások – ellenére is úgy tűnik, hogy Horvátország népszerű maradt a magyarok körében. Ez nem is csoda, hiszen közel van, így köszönhetően az autópályáknak személygépkocsival gyorsan elérhető a tengerpart. Tavaly óta már Splitig ér a sztráda, mely bár drága, de jelentősen lerövidíti az útját azoknak akik dél-Dalmácia felé veszik az irányt. Nem árt azonban tudni, hogy a horvát autópályák mellett továbbra is kevés a benzinkút, így aki nem figyeli a táblákat, könnyen pórul járhat. A benzin ára egyébként nagyjából megegyezik az itthonival, így az üzemanyagon nem lehet spórolni. A horvátországi nyaralásnak nem érdemes túl nagy élelmiszer készlettel sem nekivágni. Az árak nagyjából megegyeznek az itthoniakkal.

Az utazási irodákban előre lefoglalt szállások mellett egyre többen vágnak neki egyénileg a tengerpartnak. Bátran megteheti ezt is akárki, hiszen rengeteg kiadó szoba, apartman várja a turistákat a tengerparton. Ezek árai függnek a helytől és a színvonaltól, de érdemes alkudozni is a tulajdonossal, s így könnyen szerezhet magának bárki éjszakánként és fejenként már 10 euróért is közvetlen tengerparti apartmant.

Bár Horvátországban mindenhol lehet fizetni euróval, nem árt tudni, hogy mindig kunában adnak vissza a vendégeknek. Így aztán nem árt tartalékolni helyi fizető eszközt is. Az utolsó fizető kapunál egyáltalán nem éri meg nagy címletű euróval fizetni, mert akár 6-700 kunával is hazatérhet Magyarországra a turista.További hírek a Magyarország kategóriából


hirdetés