Továbbra is csak álom a főtábla Fucsovics Mártonnak

Akt.:
Most az első meccs jelentette a végállomást Fucsovics Márton számára​
Most az első meccs jelentette a végállomást Fucsovics Márton számára​
Nyíregyháza – A hőségriadó után vívott mérkőzésen Fucsovics Márton két szettben veszített japán ellenfelével szemben.

Idén éppen 64 percig tartott Fucsovics Márton kalandja az Australian Openen. Nem sikerült neki az sem, ami az elmúlt évi Grand Slam-versenyeken rendszeresen, hogy legalább egy meccset nyerjen a selejtezőkben. Pedig a világranglista-helyezések ellenére a fogadóirodák is esélyesebbnek véltek Fucsovics Mártont (193.), aki a kvalifikáció 13. kiemeltje, a japán Tacuma Ito (123.) ellen lépett színre szerdán.

Méghozzá az 5-ös pálya utolsó, ötödik mérkőzésén, és mivel a 43 fokos hőség miatt napközben tartottak egy másfél órás szünetet, jócskán csúszott a program, Marciék ottani idő szerint este nyolckor léptek a pályára. Kilenc után néhány perccel pedig le is jöttek róla, mert Ito 6:1, 6:3-ra nyert. Az első szettben Fucsovics háromszor is elvesztette saját adogatójátékát (a negyediket is 15:40-ről mentette meg, azzal alakult 2:1-re az állás), majd a második elején úgy tűnt, magára talált a nyíregyházi teniszező. Azonban 1:1-nél nem tudta kihasználni a bréklabdáját, cserében Ito újra elnyerte az övét.

Marci 1:3-ről még visszajött, a meccsbeli harmadik adogatáselnyerési esélyét kihasználva 3:2-re alakította az állást, majd semmire hozta az adogatást (3:3). A várt jó folytatás azonban elmaradt, hamar 4:3-ra alakult az állás, majd 0:40-ről nem sikerült visszahozni a saját szervagémjét, a japánnak pedig a meccsért adogatva nem remegett meg a keze, az utolsó gémet semmire nyerte.
Tizenkettedszer sem teljesül az álom, a Grand Slam-főtábla kiharcolása, pedig a Sávolt Attilával elvégzett munka, az előversenyen mutatott forma, a top százas Dudi Sela elleni csaknem győzelem bizakodásra adott okot. Kevesebb pontot szerzett az első szerva után Marci, mint remélni lehetett (55%), a 34 ki nem kényszerített hiba pedig 16 gém alatt nagyon sok, játékonként kettő. Mintha minden egyes gém 0:30-ról indult volna. Ito pedig jobb játékos attól, hogy ezt ne használja ki.
hirdetés