Továbbra is iható

Az ÁNTSZ péntek délelőtt kiadott közleménye megerősíti: Miskolcon az ivóvíz minősége továbbra is megfelelő, az egészségre ártalmatlan.

A folyamatos járványügyi vizsgálatok, adatfelvételek és pontosítások alapján a bejelentett megbetegedettek száma 7-el emelkedett, eddig összesen 3611 fő, újonnan 2 esetben került sor kórházi felvételre.

Az orvoshoz forduló megbetegedettek számában, illetve a kórházi felvételre kerülők arányában jelentős csökkenés tapasztalható.

Továbbra is felhívják a lakosság figyelmét, hogy az előforduló hasmenéses megbetegedések, járványügyi vizsgálatok alapján nemcsak a vízjárványhoz kapcsolódhatnak, ugyanis a kora nyári, nyári időszakban a hasmenéssel járó megbetegedések száma magasabb a többi évszakhoz viszonyítva, ez az úgynevezett szezonalitás jelenség. Hasmenéses megbetegedés esetén orvoshoz forduláskor a megbetegedés előzményeiről az ellátó személyzetet tájékoztatni szükséges (pl.: étel, ital, gyümölcsfogyasztás, családi egyéb összejövetelek, rendezvények, lakóhelyen kívüli tartózkodás, nyaralás, utazás)

A 2006. június 16-i bejelentés óta – miszerint Miskolcon az ivóvíz minősége megfelelő, az egészségre ártalmatlan – továbbra is folyamatosan történnek mintavételezések az üzemeltető MIVÍZ Kft. és az ÁNTSZ B.A.Z. Megyei Intézete által.

Ezen végleges és előzetes laboratóriumi eredmények mind az érintett területen, mind Miskolc reprezentatív pontjain megfelelőek. Az emelt aktív szabad klórszint elővigyázatosságból tartják fenn. A mintavételi helyeken végzett szabad klórtartalom mérések is minden esetben biztonságos klórszintet mutattak, az újabb fertőzés kockázata kizárható.
hirdetés