Továbbra is szárnyal a tőzsde, stabilizálódott a forint árfolyama

Továbbra is szárnyal a tőzsde, stabilizálódott a forint árfolyama
Hétfő délután is 10 százalék körüli pluszban volt a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX háromnegyed háromkor 23 499 ponton állt, ez 9, 69 század százalékos emelkedés a pénteki záráshoz képest.

A vezető részvények ára továbbra is emelkedik. Az OTP 6670 forintot ért, ez 14 százalékkal magasabb a pénteki záróértéknél. A MOL is tíz százaléknál nagyobb növekedést produkált, 19 795 forintot ért háromnegyed háromkor. A Richter papírjaiért 41 910 forintot adtak legutóbb, ez 7,46 század százalékos plusz.

A bankközi devizapiacon stabilizálódott hétfő délelőtt a forint árfolyama, majd délután némileg erősödött a jelentősebb nyugati devizák árfolyamához képest: 273 forintot adtak egy euróért 15 óra előtt, ez nagyjából két forintos erősödés a reggeli értékhez képest. A svájci frank 191 forint körül áll, akárcsak délben, egy amerikai dollár pedig 210 forintot ér most.

Elemezők szerint a mostani látványos hangulatjavulás annak köszönhető, hogy több száz milliárd eurós mentőcsomagot állítottak össze az EU pénzügyminiszterei az eurózóna azon tagországainak, amelyek esetleg spekulatív támadás áldozatai lehetnének.

– Független Hírügynökség –
hirdetés