Továbbra sem egyértelmű a robbanás oka

A körülményekhez képest jól van az a 15 éves magyar lány, aki úgy megsérült a dél-törökországi Manavgat üdülőhelyen vasárnap történt robbanásban, hogy meg kellett operálni.

Ezt Torma Tamás magyar konzul közölte kedden a Független HÍrügynökséggel.

A kezelőorvosok szerint az üvegcserepek okozta sérüléseknek nem marad majd nyomuk. A lány néhány napon belül hazautazhat.

A robbantás következtében egy magyar férfi életét vesztette. A holttest hazaszállításával kapcsolatos intézkedések már folynak, de erről és az áldozatról a konzulnak nincs felhatalmazása többet mondani.

Még egy 15 éves magyar fiú is megsérült a robbanásban, de nála a szétrepülő szilánkok csak könnyebb felületi sérüléseket okoztak.

Az egy halotton és két sérültön kívül nincs több magyar áldozat. Ezt a nyomozást vezető helyi ügyész erősítette meg a magyar konzulnak.

Továbbra sem egyértelmű viszont, hogy egy hibás gázpalack robbant-e fel vagy egy kurd szélsőséges csoport robbantott szándékosan.

A konzul hangsúlyozta, hogy a “kurd robbantásos” verziót hivatalosan nem erősítették meg.

Az ügyésztől is azt a tájékoztatást kapta, hogy a nyomozásnak még nincs eredménye.

A helyi sajtóban felröppent egy olyan hír, amely szerint a Kurd Szabad Sólymok elnevezésű radikális kurd szeparatista szervezet vállalta volna a felelősséget a robbantás elkövetéséért.

A robbanás vasárnap történt a manavgati vízesés közelében, amely népszerű idegenfogalmi látványosság.

A robbanásnak a magyar áldozatokkal együtt 4 halottja és 25 sebesültje van.
hirdetés