Továbbra sincs magyar érem

A torinói vívó-világbajnokság második napján, hétfőn érem nélkül maradtak a magyarok. A selejtezőkben viszont jól vették az akadályokat a mieink.

A férfi párbajtőrözők 32-es mezőnyében már csak Boczkó Gábor képviselte a magyarokat. Az összetett Világkupa-győztes Boczkó viszont a negyeddöntőbe már nem jutott be, mivel vereséget szenvedett olasz ellenfelétől. Kovács Iván és Imre Géza már a legjobb 64 közt búcsúzott.

A női kardozók nyolcaddöntőiben már nem volt magyar versenyző, a legjobb eredményt Csabai Edina érte el, ő 19. lett. A többi magyar eredménye: Nagy Orsolya 30., Varga Dóra 35., Szopek Gabriella 44.

A női párbajtőrözők selejtezőiben két magyar lépett pástra hétfőn, és a kétszeres olimpiai bajnok Nagy Tímea mellett Tóth Hajnalka is győzött, így mindketten vívhatnak kedden a legjobb 64 közt, ahol a kiemeltként ott lesz Hormay Adrienn és Szász Emese is.

Férfi tőrözőink nem vették ilyen jól a selejtezőket, Mazza Lorenzo, Szabados Gábor és Berjozkin Anton mellett ugyanis Huszka Zsombornak már nem sikerült 64-es főtáblára jutás. A fegyvernem küzdelmei szintén kedden folytatódnak.
hirdetés