Útra keltek a nagy afrikai futam résztvevői

Útra keltek a nagy afrikai futam résztvevői
Útra keltek a nagy afrikai futam résztvevői
Nyíregyháza – Péntek délután útra keltek Nyíregyházáról a Budapest-Bamako egyik nyíregyházi csapatának tagjai.

A péntek éjszakát még a fővárosban tölitk, majd szombat délelőtt, 9-10 óra körül vágnak neki a nagy kalandnak, a több mint 8000 kilométeres távnak. A Samsung-csapat tagjai két autóval indultak Budapestre, név szerint Demeter Péter és Nyéki Zsolt, a két társuk a fővárosban csatlakozik hozzájuk.

Mégegyszer ellenőrizték a felszerelést. A napi etapok vége lakott területen lesz, de azért  biztonsági élelmiszer-készletet vittek magukkal, indulás előtt szereztek be egy kerékgumi-javító szettet, amellyel a kerék leszerelése nélkül átmenetileg ugyan, de meg lehet javítani egy defektet.

Az alapvető gyógyszereken kívül (hashajtó, hasfogó, fájdalomcsillapító, lázcsillapító) vittek magukkal víz fertőtlenítésére alkalmas tablettákat, a legerősebb kategóriába tartozó naptejet, általános antibiotikumot is. Van a készletükben egy extraktor, ami mérges csípésre jó, ezzel a szerkezettel ki lehet szívni a mérget a fertőzött testrészből, ezzel lehet késleltetni a méreg felszívódását a szervezetben, így időben el lehet jutni olyan helyre, ahol szakszerűen elláthatják az ilyen eseteket.

Minden tag már 2-3 hete hordja azt a bakkancsot, amivel ezt a túrát végigcsinálja, hogy hozzászokjon a lábuk. A nadrágjuk is speciális, UV- és moszkítóvisszaverő. Felsőruházatban ügyeltek arra, hogy “lélegző” legyen, a kabátuk is speciális anyagból van, megvéd a csapadéktól is.

Nagy hatótávolságú CB-rádiót szereltek az autókba, amivel tudják majd tartani a kapcsolatot, a legkorszerűbb navigációs rendszerrel, GPS-szel is ellátták a járműveket, hogy el ne tévedjenek.

Legközelebb utazóink szombat délelőtt jelentkeznek, a rajt után beszámolunk a fejleményekről.

– Nyéki Zsolt –
hirdetés