Útra, úton, útban

Útra, úton, útban
Forgalomlassító tüntetések jegyében készülhetünk az őszutóra a megyeszékhelyen.  video Demonstráció 2006.10.30.

Hétfő kora délutántól kezdetét vette az az előre bejelentett, rendőrök által biztosított kormányellenes tüntetés-sorozat, amelynek a végét egyelőre nem látni, ugyanakkor az általuk okozott közlekedési dugókat már igen.

A Debrecen főterén hosszú-hosszú hetek óta demonstráló, önnön magukat párton kívülinek tartók szervezte forgalomlassító akciók két „fronton” zajlanak: a megyeszékhelyen, és annak közelében.

A városhatáron belül egyelőre november 3-ig tüntetnek, méghozzá gyalogmenetben: 17 órától a rendkívül forgalmas Wesselényi utcától vonulnak a Kossuth térre, nagy vargabetűvel az Árpád téren át, az úttest külső sávjában. Ma 35-40 vágtak neki, előttük és mögöttük rendőrautók haladtak.

A Debrecen kívüli, „félpályás tiltakozások” az összes főútra kiterjednek, de egy nap csak egy helyszínen zajlanak, egészen november 12-ig.

Hétfőn a 4-es főút pallagi elágazása közelében – eleinte nem is az előre bejelentett szakaszon, hanem 2-3 kilométerrel odébb – 15 gépkocsi lassította a forgalmat 14 és 17 óra között. Halottak napján nem tüntetnek.

 

Kapcsolódó cikkek:

Az engesztelhetetlen, elszánt konvoj

Félpályás útlezárással demonstrálnak
hirdetés