Tradicionális megyénkbeli vállalkozások

Nyíregyháza – A Kelet-Magyarország színes magazinja a megyénkben évtizedek óta sikeresen működő vállalkozásokat mutatja be.

A Kelet-Magyarország mai száma több mint egy újság: a lap mellékleteként megjelenő tizenhat oldalas, színes magazinunk olyan Szabolcs-­Szatmár-Bereg megyei vállalkozásokat mutat be, amelyek évtizedek óta sikeresen működnek. Elárulják a siker receptjét, megtudhatjuk, hogyan tudnak együtt dolgozni a fiatalabb és az idősebb generáció tagjai, de az írásokat olvasva az is kiderül, hogy milyen erős az itt élők és dolgozók lokálpatriotizmusa.

Termékek, szolgáltatások

A kiadványban szereplő cégek termékskálája és szolgáltatási köre nagyon széles: a természetes alapanyagú termékeket előállító társaságtól egészen az Európa-szerte ismert, váltókarokat gyártó cégig számtalan vállalkozással találkozhatunk. Bemutatkozik az a kft., amely öt éve a világhírű Gucci partnere, egy oxigénpalackokat forgalmazó társaság ügyvezetője pedig elmondja: a véletlennek köszönhetik, hogy itt tartanak. Megtudhatjuk, hogyan motiválják a dolgozókat a kontinens egyik legjobb gyárában, az Eissmann nyíregyházi telephelyén, kiderül, hogy a ma már többmilliárdos forgalmat bonyolító használtruha-kereskedés tulajdonosa huszonkét éve pár ezer kiló ruhával kezdte, és rácsodálkozhatunk arra is, hogyan lett az egykori inaslegényből vállalkozó.

Modern városok

Szó esik csomagolórendszer-gyártásról, szerszámkészítésről, gyönyörű lábbelikről, csodaszép csempékről, de egy több mint 200 éves iskola története is elénk tárul. Amellett, hogy megismerkedhetünk a megye tradicionális vállalkozásaival, olvashatunk a közigazgatás változásairól, a térség foglalkoztatási helyzetéről, a megyébe érkező uniós és hazai források felhasználásáról, a Nyíregyházát érintő Modern Városok Program részleteiről, valamint a kereskedelmi és iparkamara cégeket segítő intézkedéseiről is.

KM
hirdetés