Sport

2014.09.22. 08:10

Pont nélkül maradtak

Nyíregyháza - Hiába küzdött a Szpari, Rudolf Gergelyék kihasználták a hazaiak hibáit.

Nyíregyháza - Hiába küzdött a Szpari, Rudolf Gergelyék kihasználták a hazaiak hibáit.

Rubus Tamás szomorúan baktatott fel a lelátóra. A Szpari védője a péntek délutáni tréningen sérült meg, így nem léphetett pályára szombaton a győriek elleni hazai bajnokin. Zorán Kosztics viszont speciális kötéssel vállalta a játékot az idegenben addig nyeretlen Rába-partiak ellen. Pár perc elteltével jött Rudolf Gergely és kilőtte a bal felső sarkot, mindezt egy hazai szögletet követő kontrából. Még ezen bosszankodtak a hazai drukkerek, amikor egy jó szabadrúgás figurát követően Pákolicz Dávid egalizált. Ezt már látták a helyüket később elfoglaló B-közepesek is.

Kényszerű kapuscsere

Az egyenlítő gól feljavította a hazaiak játékát, akik rákapcsoltak, ám ismét jött Rudolf, aki másodszor is mattolta a hazai védelmet. Mondhatni élvezetes volt a játék, hiszen mindkét kapu előtt adódtak veszélyes helyzetek. A második félidőre nem kis meglepetésre Ovszijenkó Volodimir állt a hazai kapuba. Az első félidő végén Balogh János már jelezte, hogy nem érzi jól magát, a szünetben pedig kiderült, hogy lázas és rosszul van, így a kapusváltás mellett döntött Csábi József, a hazaiak mestere.

Ovszijenkó előbb egyszer mellé nyúlt egy beívelésnek, majd nem sokkal később a hálóból kellett kiszednie a labdát, mert egy vendégkontránál Priskin Tamás kihasz-

nálta Spitzmüller István és Törtei Tamás bizonytalanságát és a kapuba talált. Immár két gólos hátrányba került a Szpari, ám a hazaiak nem adták fel.

Tarthatatlan támadó

A piros-kékek küzdöttek, igyekeztek és bár hibáztak is, csak sikerült faragni a hátrányból, mégpedig Bajzát Péter pazar csavarásával. Izgalmas és lüktető volt a játék, mindkét együttes akart még gólt szerezni, mindkettőnek volt is rá esélye, ám a hálók már nem rezdültek, így a győriek mindhárom pontot megszerezték. A hazaiak számára ismét tanulságos meccset láthattak a szurkolók, amelyen a pályára lépők közül az egyetlen nyíregyházi születésű játékos, Rudolf Gergely volt a főszereplő. A válogatott játékos szinte tarthatatlanul fickándozhatott, mert csak ritkán sikerült szerelhető közelségben kísérni. Bő félóra elteltével kétszer is a kapuba talált, ezt követően is igen veszélyesen játszott. Az a pech, hogy Csábi Józsefnek, miként az eddigi meccseken, most is korán kellett kényszerből cserélnie, ezúttal kapusposzton. Ovszijenkó a kezdeti bizonytalanság után felvette a ritmust és párszor bravúrral hárított.

Az igyekezettel nem volt gond

A hazaiak akarására nem lehetett panasz, igyekeztek a játékosok, az egyenlítéseket követő időszakokban jól is játszottak, ám a pontszerzés elmaradt. Egy olyan meccsen, amelyen a vendégek több góllal nyerhettek volna, ám a döntetlenre is megvolt az esély. Ám az is tény, hogy a célok eléréséhez nem elegendő az akarás, a helyenkénti jó játék, ahhoz pontokra van szükség. Ehhez pedig az eddig látottakhoz képest kevesebb hibára és több erényre van szükség.

KM-ML


A Nyíregyháza Spartacus vs. Győri ETO mérkőzés után a két vezetőedző, Csábi József és Horváth Ferenc értékelték a látottakat. tovább »

Az OTP Bank Liga 8. fordulójában a Nyíregyháza Spartacus a Győri ETO FC csapatát fogadta Nyíregyházán a Városi Stadionban. A mérkőzésről élőben tudósítottunk 14.30-tól a Szabolcs Online-on. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!