Tragédia a 41-es számú főúton – Ketten vesztették életüket

Akt.:
Tragédia a 41-es számú főúton – Ketten vesztették életüket
© Fotó: Pusztai Sándor
Baktalórántháza, Vaja – Szombat délután a 41-es főút 36-os km szelvényében történt tragikus közúti baleset.

Egy Honda tartott Baktalórántháza felől Nyírmada irányába. A 36-os km szelvényben eddig tisztázatlan okból a gépkocsi lefutott az útról a jobboldali kavicsos padkára, majd onnan átsodródott a baloldalba, ahol egy fának vágódott és kettészakadt. Az ütközés erejétől az autóban ülő két személy azonnal meghalt. A vastag fa is kettétört a karambol nyomán. A rendőrség teljes útzár mellett, igazságügyi műszaki szakértő bevonásával indított vizsgálatot a körülmények tisztázására.

A katasztrófavédelem közleménye

Fának csapódott egy személygépkocsi szombaton, kora délután a 41-es számú főúton, a 36-os kilométernél, Rákóczi tanya közelében.

A jármű az ütközés következtében ketté szakadt, a járműben ketten utaztak, akik olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen életüket vesztették. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók vonultak a műszaki mentéshez, akik a járművet áramtalanították, az utasokat a roncsok közül kiemelték, valamint a baleseti vizsgálat idején a helyszínt biztosítják.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –


A rendőrség közleménye

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2017. október 14-én 13 óra 30 perc körül a 41-es számú főút 36. kilométerében, Vaja és Rohod települések között. Egy gépkocsi eddig tisztázatlan körülmények között lesodródott a menetiránya szerinti útpadkára, majd keresztbe csúszott az úttesten, és a bal oldali árokba egy fának csapódva állt meg. A baleset következtében a gépkocsi sofőrje, egy 30 éves nyírmadai férfi és utasa, egy 18 éves nyírmadai nő a helyszínen életét vesztette.

A rendőrök a baleset helyszínelését befejezték, az útlezárást 17 óra 15 perckor feloldották, a forgalom ismét zavartalanul halad. A baleset körülményeit a Mátészalkai Rendőrkapitányság szakértők bevonása mellett vizsgálja.

A rendőrség ismételten felhívja a járművezetők figyelmét, hogy mindig az út vonalvezetésének, valamint a megváltozott időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek! Lassabb, körültekintőbb, előrelátóbb vezetéssel előzzék meg a közlekedési baleseteket!

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés