Traktorokkal a teherautók ellen

Akt.:
Traktorokkal a teherautók ellen
© Fotó: mukachevo.net
Kárpátalja – Traktorokkal torlaszolták el a falu főutcáját és házait tönkretevő homokszállító teherautók útját a beregszászi járási Gut község lakosai.

A zömében magyarok lakta kárpátaljai település lakossága megelégelte, hogy a település határában megnyitott bányából kitermelt homokot szállító nehéz teherautók tönkretegyék az útjaikat és házaikat. Gut főutcáját nemrég hozták rendbe önerőből, a falu önkormányzatának költségvetéséből.

Miután több ízben fordultak hiába a járási hatóságokhoz, hogy legalább sebességkorlátozást rendeljenek el, és tartassák is azt be, a saját kezükbe vették a sorsuk irányítását. A napokban a helyi gazdák traktoraival torlaszolták el a falun keresztülvezető főutat, ily módon bénítva meg a homokbánya működését.

tr2

A lakosság azt követeli a bánya üzemeltetőjétől, hogy a saját költségén építtessen egy elkerülő utat, ami tehermentesíti a falu főutcáját, amelyet nem többtonnás teherautók elbírására terveztek, és amelyen jelenleg naponta közel száz ilyen jármű dübörög végig – írja a Mukachevo.net.

– Palkó István –
hirdetés