Trófeák, fényképek, festmények, könyvek

Egy-egy ilyen rendezvény keresztmetszetet ad a vadgazdálkodásról
Egy-egy ilyen rendezvény keresztmetszetet ad a vadgazdálkodásról - © Fotó: M. Magyar László
Vámosatya – A gím- és dámszarvasok trófeái mellett természetfotókat, képzőművészeti alkotásokat láthatnak, valamint beregi vadászatokról szóló vadászkönyvekkel is megismerkedhetnek az érdeklődők azon a programon, amelyet október 27-én 11 órától rendez a Felső-Tisza Vidéki Vadgazdák Szövetsége Vámosatyán a Bockerek Vadásztársaság vadászházánál.

A Nimród Vadászkürt Kvartett zenés üdvözlése után a Vadászhimnusz csendül fel a Vásárosnaményi Férfi Kar előadásában, majd a vadászokat és a trófeákat megáldja Papp Krisztián református lelkész. Köszöntőt mond Kiss Zoltán, a Felső-Tisza Vidéki Vadgazdák Szövetségének elnöke, a trófeamustrát megnyitja Bajdik Péter, az Országos Magyar Vadászkamara főtitkára. Országos és megyei kitüntetéseket is adnak át a kiemelkedő munkát végzett vadászoknak. A kitüntetéseket átadja Pechtol János, az országos Magyar Vadászati Védegylet ügyvezető elnöke, Román István kormánymegbízott és Kiss Zoltán, a házigazda szövetség elnöke. A 2018-as évet értékeli Támba Miklós, a felső-Tisza Vidéki Vadgazdák Szövetségének vadászmestere.

Varázslatos Szatmár-Bereg címmel Habarics Béla (a Hortobágyi Nemzeti Park tájegységi vezetője) természetfotóiból is látható kiállítás, valamint bemutatkozik alkotásaival dr. Kun Edit festőművész, Boros Zoltán festőművész, Tirpák Sándor kerámiafestő. A rendezvényre ellátogatók megismerkedhetnek a Vásárosnaményban élő, több évtizede a vadászat szenvedélyének hódoló Vári István könyveivel is.

KM
hirdetés