Trópusi viharrá gyengült Karl Mexikó felett

Trópusi viharrá gyengült péntek este Mexikó hegyei felett a Karl névre keresztelt vihar, amely hármas erősségű hurrikánként ért partot az ország keleti részén – közölte az amerikai hurrikánfigyelő központ.

A viharnak az első jelentések szerint két halottja van. Sérültekről nem érkeztek jelentések. Veracruz városában komoly károkat okozott a vihar, de annak nagyságát egyelőre nem lehet tudni.

Karl helyi idő szerint dél környékén hármas erősségű hurrikánként ért partot Veracruz városától pár kilométerre északra, 190 kilométer per órás szeleket kavarva. A Mexikó középső területei felett nyugatra haladó vihar a hegyvidékes terület felett azonban jelentősen vesztett erejéből, és helyi idő szerint este hét órára már trópusi viharrá vált.


Halálos áldozatokat követelt a vihar

A már csak 115 kilométer per órás szeleket kavaró viharral érkező esőzések azonban így is súlyos áradásokat, és földcsuszamlásokat okozhat a területen.

A vihar eddig két halálos áldozatot követelt: egy 61 éves nő, és egy kétéves lány halt meg, amikor házukat egy földcsuszamlás temette el – közölte Puebla állam katasztrófavédelmi hatósága. A Karl okozta anyagi károk nagyságát egyelőre nem lehet tudni.

– Független Hírügynökség –
hirdetés