Trükkösek voltak a nyírmihálydi tolvajok – Verekedést színleltek a vonaton

Trükkösek voltak a nyírmihálydi tolvajok – Verekedést színleltek a vonaton
© Illusztráció: tenytar.hu
Nyíregyháza – A Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség lopás vétségével vádolja azt a három nyírmihálydi fiatalembert, akik tavaly szeptember 29-én a Debrecen felé tartó vonaton „eljátszottak” egy verekedést, miközben egy gyanútlan utas táskáját magukhoz vették és elfutottak.

A vádirat szerint a két fiatalkorú fiú és 19 éves társuk a Fehérgyarmatról Debrecenbe tartó vonaton kifigyelték, hogy a sértett az ülésen maga mellé tette márkás válltáskáját, és elhatározták, hogy azt megszerzik. Közösen elterelték a sértett figyelmét úgy, hogy dulakodást színleltek, miközben egyikük felkapta az ülésről a táskát, és azzal elszaladt. Társai utána futottak, mintha üldöznék, azonban ilyenről szó sem volt. Végül a három vádlott a nyírmihálydi vasútállomáson leszállt a szerelvényről.

A sértett táskájából kivették a pénztárcát, az abban lévő pénzt egymás között elosztották, az igazolványokat és a bankkártyát pedig egy kukába dobták.

A gyors rendőri intézkedésnek köszönhetően a sértett kára 1.000,- forint híján teljes egészében megtérült, illetve a rendőrök megtalálták a kukában igazolványokat is, így a sértettnek nem kellett az új okmányok beszerzésével bajlódnia.

Az ügyész azt indítványozta a vádiratban, hogy a bíróság bocsássa próbára a vádlottakat és rendelje el a pártfogó felügyeletüket, mert így remény van arra, hogy szakember segítse őket abban, hogy ne kövessenek el újabb bűncselekményt.

– Dr. Szilágyi László sajtószóvivő –
hirdetés