Mennyei megyei I.

2019.12.16. 08:50

Döcögős kezdés után beindultak a várdaiak

A megyei bajnokságban szereplő együttesbe többen is visszajátszottak az élvonalbeli csapatból.

A kisvárdaiak házi gólszerzőlistáját Vasyl Khimics (30) vezeti

Fotó: Dodó Ferenc

Tavaly első szezonjának első félévét a tizedik helyen zárta a Kisvárda Master Good II. a Tiszántúli Takarék megyei I. osztályban. Akkor tizennyolc ponttal teleltek a várdaiak, most a nyolcadik helyen huszonkét egységgel. A bajnokikon sokan léptek pályára, hiszen az élvonalbeli együttesből többen is visszajátszottak a „tarcsiba”.

– Mindenképpen pozitívan értékelem a bajnokság első felét, mert sok mindenben fejlődtünk – kezdte értékelését Nagy Sándor edző. – Pedig a felkészülésünk nem sikerült, nem igazán tudtunk összeállni. Az első néhány mérkőzésen (hat meccs, négy pont – a szerk.) ezért nem sikerült annyi pontot szereznünk, amennyit szerettünk volna. A bajnokság közepe felé megtaláltuk a ritmust, azt tudtuk játszani, amit szeretnénk. Ez meg is mutatkozott úgy a játék minőségében, mint eredményességben és a szerzett gólok számában.

– A visszajátszás nem okozott gondot, mert tudtuk, hogy például Pico sokat fog játszani. Az új szabály szerint három huszonhárom feletti játékos léphetett pályára. A visszajátszók motiváltak voltak, példát mutattak a fiataloknak, akik tanulhattak tőlük.

Ismét idegenbeli győzelem

– Amire nem szívesen emlékezünk vissza, az a naményiak elleni hazai vereség – folytatta Nagy Sándor. – Akkor nagyon rosszul játszottunk, szinte helyzetünk sem volt. Amióta megalakult a csapat, az első meccset Tiszavasváriban nyertük az előző bajnokságban. Utána sokáig nem tudott a csapat három pontot szerezni idegenben. Egészen októberig, amikor Újfehértón megtört a jég és 4–2-re nyertünk. A legértékesebb siker a Tarpa elleni 5–0-s hazai győzelem volt, azon a meccsen kifogástalanul játszottunk, ráadásul majd fél órát emberhátrányban. Sokan fociztak jól, de külön kiemelném Vasyl Khimicset, Szőr Leventét és Lusánszki Lászlót, mind sokat fejlődtek – mondta végezetül Nagy Sándor.

A kisvárdaiak január ­kilencedikén kezdik a felkészülést, természetesen több edzőmérkőzés is szerepel majd a programban.

Őszi számok

Őszi végeredmény

8. 15 7 1 7 37-26 22

Otthon

5. 8 5 – 3 23-11 15

Idegenben

10. 7 2 1 14-15 7

8 gólos: Vasyl Khimics. 7 gólos: Gyüre Tamás. 6 gólos: Pico, 4 gólos: Artem Atamas. 2 gólos: Kovácsréti Márk ,Sztavrosz Cukalasz, Szőr Levente, 1 gólos: Baranyai Ádám, Illés Gábor.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában