itf

2020.05.07. 16:13

Ezek a teniszezők estek át legtöbbször doppingellenőrzésen 2019-ben

Az idén februárban visszavonult orosz Marija Sarapova tavaly 12-szer esett át doppingellenőrzésen a teniszezők közül. A legtöbbször a nőknél a szlovák Viktoria Kuzmovát, a férfiak közül a dél-koreai Csung Hjeont ellenőrizték 2019-ben.

Az adattal a TASZSZ orosz hírügynökség szolgált csütörtökön a sportág nemzetközi szövetségének (ITF) kimutatásaira hivatkozva. Sarapova a tucatnyi kontrollal együtt is a „vert mezőnyben” végzett, mivel még honfitársnői közül is többen megelőzik a mintát legtöbbször adók lajstromában.

A 2019-ben leggyakrabban tesztelt orosz női teniszező címét Jekatyerina Alekszandrova viselheti, akit 27 alkalommal vetettek alá ellenőrzésnek, Anna Blinkova 26-tal, Darja Kaszatkina pedig 25-tel követi.

Az abszolút első hely tulajdonosa a szlovák Viktoria Kuzmova lett, ő tavaly nem kevesebbszer, mint 34 alkalommal adott mintát.

A férfiaknál az oroszok közül Andrej Rubljov találkozott a legtöbbet doppingellenőrökkel, őt 25 alkalommal tesztelték, honfitársai közül Danyiil Medvegyev is keresettnek bizonyult 18, Karen Hacsanov pedig 15 mintával.

A nemzetközi mezőny éllovasainál is sűrűn jártak a tenisz tisztaságára ügyelők:

a svájci Roger Federert és a spanyol Rafael Nadalt egyformán 29 alkalommal ellenőrizték a múlt évben.

34 mintaadással azonban a dél-koreai Csung Hjeon a listavezető.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában